Verovaroilla ylläpidettävät tiet on pidettävä kunnossa koko maakunnan alueella

SATAKUNNAN KOKOOMUS RY:N KEVÄTKOKOUKSEN JULKILAUSUMA 24.4.2021

Satakunnan Kokoomuksen lauantaina kokoontunut kevätkokous vaatii huolenpitoa Satakunnan tieverkosta. Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla maanteiden asfaltointien romahtavan jopa 40 prosenttia viime vuoden tasosta. Satakunnan kokoomuslaiset pitävät huonoa tiestöä työssäkäyvien, yrittäjien, logistiikkayritysten sekä teollisuuden halveksuntana. Kiitos merkittävien satamiemme, Satakunnan tiestö on välttämättömyys koko läntisen Suomen vientiteollisuudelle. Tämän lisäksi elintarviketeollisuutemme kuljetusten varmistaminen on koko Suomen etu.

Tieliikenteeltä kerätään vuosittain kahdeksan miljardin verotulot, mutta tieverkon kunnosta huolehditaan vain kahden miljardin edestä. Autoilija ei voi toimia vain rahasampona. On kohtuullista odottaa, että tiellä ei riko autoaan tai ettei heikkokuntoinen tie johda onnettomuustilanteisiin”, Satakunnan piirin puheenjohtaja Samu Vahteristo sanoo.

Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma päivitetään kuluvan vuoden aikana. Suunnitelmalla edistetään liikenneverkon kehittymistä koko maakunnan laajuisesti.

Auto on valtaosalle satakuntalaisista välttämättömyys. Pitkien välimatkojen maakunnassa ilman sitä ei tule toimeen. Tiestön kehittämisestä ja kunnossapidosta pitää huolehtia koko maakunnassa, jotta ihmisten arki ja yritysten toiminta voidaan turvata”, kevätkokouksessa poliittisen tilannekatsauksen pitänyt kansanedustaja, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Matias Marttinen toteaa.

Paitsi moottoriajoneuvojen käytössä oleva tiestö, myös kevyen liikenteen väylien turvallisuuteen on syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota maakunnallisella tasolla, vaikka pääsääntöisesti kevyen liikenteenväylät ovat kuntien hoidossa. Koronapandemia on saanut yhä useammat suomalaiset hyppäämään pyörän selkään ennen kaikkea vapaa-ajalla. Kulkuväylien kunto on  turvallisuustekijä, johon on resursoitava paitsi uusina investointeina myös ylläpitoon osoitettujen varojen riittävyydellä.

 

 

Lisätietoja:

Samu Vahteristo

Piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen, Rauman kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

samu@vahteristo.com

050 542 8439

Rauma

Kategoriat: kirjoitukset_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *