TIEDOTE Kokoomus perää sote-yhteistyötä Satakuntaan — Jaakko Aromaa: ”Ihmisten hyvä hoito ja kestävä kuntatalous kulkevat käsi kädessä”

 

 

 

Tiedote 1.6.2020

 

Julkaisuvapaa HETI

 

Kokoomus perää sote-yhteistyötä Satakuntaan — Jaakko Aromaa: ”Ihmisten hyvä hoito ja kestävä kuntatalous kulkevat käsi kädessä”

 

Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto kokoontui maanantaina Porissa. Kokoomuksen yhtymävaltuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Aromaa vaati kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa yhteistyön lisäämistä maakunnan sote-toimijoiden välillä.

Sote-uudistusta odotellessa on aina lykätty tärkeitä uudistusaskelia. Tämä on johtanut siihen, ettei yhteistyö perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tällaiset toimintahäiriöt paitsi maksavat kunnille, pahimmassa tapauksessa myös hidastavat ihmisten pääsyä oikeille hoitopoluille, Aromaa sanoo.

 

Viime vuonna Satasairaalaan saapui 2,9 prosenttia enemmän lähetteitä vuotta aiempaan verrattuna.

Lähetemäärä kertoo alati kasvavasta erikoissairaanhoidon palvelutarpeesta. Erikoissairaanhoito on kuitenkin viimesijainen ja kallein hoitomuoto. Kuntien ja sairaanhoitopiirin pitäisi yhdessä kartoittaa, mitä perustasolla voitaisiin tehdä palvelujen parantamiseksi. Erikoissairaanhoidon menoihin on mahdollista vaikuttaa, mutta se edellyttää tiiviimpää yhteistyötä sote-organisaatioiden välillä, Aromaa toteaa.

 

Kokoomuksesta huomautetaan, että erikoissairaanhoidon valinnanvapaus vie satakuntalaisia muiden sairaanhoitopiirien palveluiden käyttäjiksi, mikäli kotimaakunnassa toiminta ei tyydytä. Aromaa korostaakin hyvän hoidon olevan itsessään paras tae satakuntalaisen erikoissairaanhoidon tulevaisuudelle.

Satasairaalan slogan ”Erikoistunut sinuun” on erinomainen tiivistys olennaisesta. Sen pitää näkyä koko organisaation toiminnassa. Laadukkaan hoidon ohessa potilaan ja tämän omaisen kunnioittava ja lämmin kohtaaminen on parasta mahdollista brändityötä, Aromaa päättää.

 

Jaakko Aromaa

p. 044 971 9799

Kokoomuksen yhtymävaltuustoryhmän puheenjohtaja

Kategoriat: kirjoitukset, Luottamushenkilön arkea, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *