Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä esittää Satakunnan maakuntalipun käytön laajentamista ja omaa liputuspäivää

Satakunnan maakuntalippu (Kuva: Antti Ahonen)

 

 

TIEDOTE 18.5.2018, SATAKUNNAN KOKOOMUKSEN MAAKUNTAVALTUUSTORYHMÄ

 

 

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä esittää Satakunnan maakuntalipun käytön laajentamista ja omaa liputuspäivää

 

 

Kokoomuksen satakuntalaiset maakuntavaltuutetut kannustavat Satakunnan maakuntalipun nykyistä laajempaan käyttöön sekä esittävät Satakunnalle omaa liputuspäivää maakuntavaltuustoaloitteessa, joka jätettiin perjantaina 18.5. maakuntavaltuuston kokouksessa Porissa. ”Satakunnan lippu, joka naulattiin vuonna 1990, on manner-Suomen vanhin yleisessä käytössä maakuntalippu. Satakunnan lipun käytöllä voimme luoda Satakuntaan yhteishenkeä sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tehdä Satakuntaa maakuntana tunnetummaksi, sekä kotimaassa että kansainvälisesti,” toteaa Satakunnan Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja Emilia Syväsalmi Eurajoen Luvialta.

 

”Maakunta- ja soteuudistuksen myötä itsehallinnon saavien maakuntien tunnuksilla on aiempaa suurempi merkitys. Kainuun maakunnan tapaan esitämme myös Satakunnalle omaa liputuspäivää. Kainuussa maakunnallinen liputuspäivä on Kanervan päivä – me esitämme Satakunnan liputuspäiväksi Otson päivää, 11. lokakuuta. Liputuspäivän valinnalla voimme juhlia satakuntalaisuutta ja Satakunnan karhutunnuksia, jotka juontavat juurensa keskiajalle asti”, jatkaa Syväsalmi.

 

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä korostaa, että yhteisen maakuntalipun näkyvämpi käyttö lisäisi satakuntalaista yhteenkuuluvuutta. Kaunista ja perinteikästä lippua voidaan myös hyödyntää esimerkiksi matkailun edistämisessä ja kansainvälisessä markkinoinnissa sekä satakuntalaisissa suurtapahtumissa, kuten SuomiAreenassa ja esimerkiksi maakunnallisissa urheilukilpailuissa.

 

Satakunnan lippua koskevan, voimassa olevan virallisen ohjeistuksen mukaan ”Satakunnan maakuntalippua tulee kohdella ja kunnioittaa samalla tavalla kuin Suomen lippua. Maakuntalipun käytöllä korostetaan kuuluvuutta Satakunnan maakuntaan, jonka muodostavat alueen asukkaat, kunnat, yhteisöt ja yritykset. Mainittujen tahojen toivotaan käyttävän maakuntalippua kaikissa tilaisuuksissa, joissa halutaan korostaa ja kunnioittaa Satakuntaan kuulumista.”

 

Satakunnan Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän mukaan Satakuntaliiton kyseinen, vuodelta 1990 peräisin oleva ohjeistus on edelleen ajankohtainen. Yhä useampi maakunta – yhteensä jo yhdeksän maakuntaa – onkin ottanut Satakunnan esimerkkiä noudattaen käyttöön oman virallisen maakuntalipun.

 

 

Lisätietoja:

 

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän
puheenjohtaja Emilia Syväsalmi
p. 040 583 2055
emilia.syvasalmi@gmail.com

 

Satakunnan Kokoomuksen
toiminnanjohtaja Antti Ahonen
p. 044 535 9400
antti.ahonen@kokoomus.fi

 

 

 

Kategoriat: kirjoitukset, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *