TIEDOTE: Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien ryhmä esittää hyvinvointialueen korkeimpien viranhaltijoiden määräaikaisuutta

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmä, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto

 

TIEDOTE 19.5.2022 – JULKAISUVAPAA HETI

 

 

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien ryhmä esittää hyvinvointialueen korkeimpien viranhaltijoiden määräaikaisuutta

 

 

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti aluevaltuuston kokouksessa aloitteen, jossa esitetään hyvinvointialueen korkeimpien virkamiesten määräaikaisuutta.

 

Aluevaltuutettu Sauli Ahvenjärven (kd.) ideoima valtuustoaloite sai paitsi Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien koko ryhmän tuen, myös allekirjoituksia useista muista valtuustoryhmistä. Valtuustoaloite etenee nyt aluehallituksen ja viranhaltijoiden valmisteluun.

 

– Aluevaltuustoryhmämme katsoo, että kuuden vuoden määräaikaiset virkasuhteet korkeimmille viranhaltijoille olisi johdonmukainen ratkaisu, toteaa Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja, aluevaltuutettu Anne Holmlund (kok.). – Myös Satakunnan hyvinvointialueen korkein virkamies eli hyvinvointialuejohtaja on valittu kuuden vuoden määräaikaiseen virkaan. Katsomme, että johdonmukaisesti samoilla perusteilla myös seuraavan tason johtavat viranhaltijat tulisi valita määräajaksi, jatkaa Holmlund.

 

– Aloitteemme lähtökohtana oli kokemus siitä, että julkisella puolella avainpaikoilla ns. eläkevirat voivat olla ongelmallisia. Yksityiset organisaatiot toimivat ketterämmin, jos tarvetta henkilövaihdoksiin ilmenee. Hyvinvointialueen perustamisvaiheessa kuuden vuoden määräaikaisuudet korkeimmille viranhaltijoille ovat siksikin perusteltuja, että johtoryhmätason tehtävien lopullinen määrä ja johtorakenteet tulevat varmistumaan vasta tulevina vuosina, toteaa kristillisdemokraatteja edustava aluevaltuutettu, hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan toinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi. – Kuuden vuoden määräaikaisuudet ovat riittävän sitouttavia viranhaltijoiden kannalta, mutta toisaalta eivät liian pitkiä jaksoja hyvinvointialueen tarpeet ja kehitysvaiheessa olevat rakenteet huomioiden, päättää Ahvenjärvi.

 

Valtuustoaloitteen ponsiosan mukaan Satakunnan hyvinvointialueella hyvinvointialuejohtajasta seuraavan tason johtavat viranhaltijat tulee valita virkoihin kuuden määräajaksi.

 

 

Lisätietoja:

 

Anne Holmlund, Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja

050 511 3020, anne.holmlund@ulvila.fi

 

Sauli Ahvenjärvi, Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän jäsen, tarkastuslautakunnan 2. varapuheenjohtaja

050 512 0103, sauli.ahvenjarvi@gmail.com

 

 

Kategoriat: kirjoitukset, kirjoitukset_2, Uutiset, Vasemmalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.