Kansanedustaja Matias Marttisen joulutervehdys Satakunnan kokoomuslaisille

 

Hyvä satakuntalainen Kokoomuksen jäsen

Kulunut vuosi eduskunnassa on ollut poikkeuksellinen. Koronaepidemian alussa hallitus–oppositio-jako jäi pois päivänpolitiikasta, kun yhdistimme voimat terveyskriisistä selviämiseksi. Tämän jälkeen viruksen käyttäytymistä on opittu tuntemaan paremmin. Tilanteen pitkittyessä ei voi pitää yhteiskuntaa kiinni. Elämän on jatkuttava ja uuteen normaaliin on sopeuduttava.

Valtio on velkaantunut historiallisen raskaasti. Tänä ja ensi vuonna otetaan yli 30 miljardia uutta velkaa. Kehitys on toki ymmärrettävää koronakriisin vuoksi: terveydellinen kriisi pitää hoitaa ja valtion pitää ottaa isku vastaan yritysten sijaan. Sen sijaan pitää olla selkeä suunnitelma, miten velkaantuminen taitetaan ja lasku maksetaan. Tämän suunnitelman puuttumisesta olemme hallitusta kritisoineet.

Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka on ollut lepsua. Hallitusohjelma rakennettiin sen pohjalle, että työllisyys vahvistuu 60 000 työllisellä vuoteen 2023 mennessä. Hallitus nosti budjettiriihessä tavoitteen 80 000 työlliseen, mutta siirsi tavoiteaikataulun vuosikymmenen loppuun. Valitettavasti hallitus on tavoitteestaan pahasti jäljessä.

Olemme tuoneet aktiivisesti omat esityksemme hallituksen käyttöön. Kokoomus on esittänyt toimet yli 120 000 työpaikan luomiseksi. Arvio perustuu ulkopuolisiin selvityksiin, kuten valtiovarainministeriön laskelmiin. Listaamme pääsee tutustumaan tästä.

Vaihtoehtobudjetissamme olemme tuoneet hallitukselle ahkeraa suomalaista kannustavan budjetin. Pienemmän verotuksen ansiosta yrittäjälle ja työntekijälle jää keskimäärin reilu 500 euroa enemmän käteen vuodessa. Eläkeläiselle vaikutus on noin 300 euroa. Vaihtoehtobudjettimme on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

Vastuullinen kokoomuslainen politiikka jatkuu jälleen ensi vuonna. Haastamme hallitusta rakentavasti omien vaihtoehtojen kautta.

Kokoomuslaiselle politiikalle on suuri tarve myös kuntatasolla. Paikalliset toimijat eri puolilla Satakuntaa ovat tehneet jo syksyllä kovaa työtä kevään vaalimenestyksen pohjustamiseksi. Kiitos teistä jokaiselle! Vauhti kiihtyy alkuvuonna. Monipuoliset listat täynnä erilaisia ehdokkaita ovat menestyksen avain.

Nyt on aika hiljentyä joulun viettoon. Hyvää ja turvallista joulua sekä parempaa vuotta 2021!

Lisätietoja:

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *