Kokoomuksen Marttinen: ”Hallituksen on korkea aika reivata talouspolitiikkansa uuteen asentoon”

Kansanedustaja Matias Marttinen piti Kokoomuksen ryhmäpuheen budjetin palautekeskustelun yhteydessä.

 

 

 

 

Tiedote 15.12.2020
Julkaisuvapaa heti

 

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen kehottaa hallitusta reivaamaan talouspolitiikkansa uuteen asentoon kevään puoliväliriihessä. Marttinen käytti Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa valtion talousarvion palautekeskustelussa.

”Kokoomukselle ei käy, että hallitus käyttelee veronmaksajien luottokorttia ilman minkäänlaista suunnitelmaa, miten talous saadaan kuntoon ja velka myös maksetaan jonain päivänä pois. Vain yksi on varmaa: lasku tulee perästä. Hallituksen politiikalla julkinen taloutemme on rajusti alijäämäinen vielä kymmenen vuoden kuluttua”, Marttinen totesi puheessaan.

”Milloin te pääministeri Marin kerrotte suomalaisille sen, miten nyt otettu velka maksetaan tulevaisuudessa pois? Kuinka suomalaisille saadaan töitä? Miten Suomi saadaan kestävän kasvun tielle? Näihin kysymyksiin me haluamme teiltä vastauksia”, Marttinen jatkoi.

Marttisen mukaan hallitus ei voi piiloutua tekemättömyydessään koronan taakse. Hän muistutti, että hallitukselta on kyllä löytynyt aikaa edistää sote-uudistusta ja oppivelvollisuuden pidentämistä, mutta työllisyyden tai talouskasvun vahvistamiseen ministereillä sitä ei ole riittänyt.

Marttisen mukaan Suomi tarvitsee suunnitelman, joka luo suomalaisille toivoa ja luottamusta tulevaisuuteen. Marttisen muistutti hallitusta puolueensa ”toivon poluksi” nimetystä vaihtoehtobudjetista.

”Hallitus ei ole saanut aikaan päätöksiä työllisyydestä – Kokoomuksen vaihtoehto tuo työtä ja toimeentuloa 120.000 suomalaiselle. Hallituksella ei ole minkäänlaista suunnitelmaa siitä, miten raju velkaantuminen lopetetaan – Kokoomuksen vaihtoehto laittaa velanoton kuriin”, Marttinen sanoi.

”Hallitus heittää soraa talouskasvun rattaisiin uusilla veronkorotuksilla – Kokoomuksen vaihtoehto jättää työssäkäyvälle ja yrittäjälle keskimäärin 500 euroa ja eläkeläiselle 300 euroa vuodessa lisää käteen”, Marttinen jatkoi.

Puheen päätteeksi Marttinen tarjosi hallitukselle yhteistyön kättä.

”Tehdään yhdessä nämä välttämättömät uudistukset Suomen hyväksi. Kokoomuksen Toivon polku on teidän käytössänne”, Marttinen sanoi.

Lisätietoja:

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *