Kaikki kokoomustapahtumat on peruttu, siirretty tai muutettu etänä tapahtuviksi

 

 

Kansallinen Kokoomus r.p. on perunut tai siirtänyt toistaiseksi kaikki tapahtumat ja kokoukset koronatilanteen vuoksi, poislukien etänä pidettävät kokoontumiset.

.

.

.

.

Tilanteella on vaikutuksia myös yhdistysten sääntömääräisiin kokouksiin.

.

.

Sääntömääräiset kevätkokoukset siirretään pidettäväksi myöhemmin

.

Kokoomuksen paikallisyhdistysten ja piirijärjestöjen mallisäännöissä on määrätty, milloin sääntömääräiset kevätkokous ja syyskokous on pidettävä. Yhdistyslaissa säädetään, että yhdistyksen kokouksen ajankohta on määrättävä yhdistyksen säännöissä.

 

Kevätkokouksesta ja sen mahdollisesta siirtämisestä päättäminen on yhdistyksen tai piirijärjestön omassa päätösvallassa oleva asia. Hallituksen tehtävänä on kutsua kokous koolle.

 

Sääntömääräiset kevätkokoukset suositellaan siirrettäväksi aikaan, jolloin kokouksen pitäminen on terveydelle turvallista.

 

Pyydämme huomioimaan, että mikäli kokous päädytään siirtämään, kokouksen asiat tulee siirtää kokonaisuudessaan ja sellaisenaan eikä kokouksia tai se osia tule pitää poikkeavissa tai sovelletuissa kokoonpanoissa.

 

Kokoomuksen paikallisyhdistyksen tai piirijärjestön mallisäännöt eivät tunne varsinaisen kokouksen (kevätkokous) pitämistä teknistä apuvälinettä käyttäen, joten kokouksen järjestämisessä ei tule soveltaa teknisiä apuvälineitä.

 

Suositus lähtee siitä, että terveyden suojaamista pidetään sääntöjen määräämää kokousajankohtaa vahvempana arvona. Kevätkokouksen asialistalla olevat sääntömääräiset asiat voidaan päättää myöhemmin järjestettävässä kokouksessa. Sääntömääräisissä asioissa ei yleensä ole sellaisia asioita, jotka välttämättä edellyttäisivät kokouksen päätöksentekoa säännöissä määrättynä aikana.

 

Tilinpäätös on kirjanpitolain mukaan laadittava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Tilinpäätöksen laatiminen on hallituksen vastuulla. Tilinpäätöksen vahvistamiselle ei ole kirjanpitolaissa säädettyä määräaikaa. Yhdistyslain mukaan tälle päätökselle on säännöissä määrättävä ajankohta. Haittaa ei yleensä aiheudu siitä, vaikka tästä päätettäisiin myöhemmin.

 

Kun jäsenistölle tiedotetaan asiasta, tulee samalla selkeästi ilmoittaa, että kokous siirretään pidettäväksi myöhempään ajankohtaan. Tätä ajankohtaa ei tarvitse tässä vaiheessa ilmoittaa tarkemmin.

.

.

Paikallisyhdistyksen hallituksen kokous tai piirihallituksen kokous

.

.

Hallituksen kokoukset on mahdollista pitää etäyhteyttä käyttäen. Mahdollisia välineitä ovat esimerkiksi sähköpostikokous, puhelinneuvottelukokous tai tekstiviestikokous.

.

Puoluekokousjärjestelyt etenevät edelleen aikataulussa ja esimerkiksi aloiteaikataulut (27.3. ja 10.4.) ovat voimassa.

.

.

Lisätietoja sääntömääräisistä asioista antaa Kansallinen Kokoomus r.p.:n järjestöpäällikkö:

sanna.kalinen@kokoomus.fi

.

.

 

Kategoriat: kirjoitukset, Toimiston kuulumisia, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *