Puheenjohtaja Samu Vahteristo: Vakaasti omaa linjaa tälläkin vuosikymmenellä

 

 

 

 

 

Puheenjohtaja Samu Vahteristo: Vakaasti omaa linjaa tälläkin vuosikymmenellä

 

 

Poliittisen kentän vuosi 2020 on alkanut yhä syvenevissä kahtiajaon tunnelmissa. Tai ainakin sellaisen käsityksen saa seuraamalla perinteistä mediaa ja erityisesti sosiaalista mediaa. Vihervasemmisto ja oikeistopopulistit pitävät eniten ääntä ja pyrkivät luomaan me vastaan he -asetelmaa, mihin tasavallan presidentti Sauli Niinistökin uudenvuodenpuheessaan viittasi.

 

Maltillinen keskusta varsinkin oikealla tuntuu seuraavan tilannetta sivusta, ja osalla on kiire asemoida itsensä jompaankumpaan laitaan.

 

Mielestäni valitsemiselle ei ole tarvetta. Kokoomus on läpi historiansa pysynyt keskustaoikeistossa ja ajanut maltillisesti ja vastuullisesti niitä asioita, joita edelleen voi puoltaa. Yksilön vapautta ja vastuuta, oikeusvaltiota ja demokratiaa, kansainvälisyyttä, markkinatalouden puolustamista, koulutusta ja työnteon kannattavuutta.

 

Puolueen piirissä näitä asemoitumiskysymyksiä pohditaan laajasti ja se on hyvä. Satakunnan vinkkelistä on hienoa, että kansanedustajamme Matias Marttinen otti yhdessä Juho Mäki-Lohiluoman kanssa etunojaa ja julkaisi pamfletin “10 teesiä modernille oikeistolle”. Kannattaa lukea, kirja löytyy vapaasti netistä.

 

Satakunnan piirissä on myös tarkoitus tehdä aatetyötä. Aloitamme piirihallituksen työpajalla tammikuun lopulla. Siellä päätämme loppuvuoden askelmerkit ja tavat, joilla jokaisella kokoomuslaisella on mahdollisuus osallistua. Tästä kuullaan sitten lisää mahdollisimman pian.

 

Toinen pääteema on valmistautuminen kuntavaaleihin, joissa tärkein vaihe eli ehdokashankinta saadaan vuoden aikana hyvään vauhtiin ympäri Satakuntaa. Kuntavaalit ovat puolueemme tärkein uudistumistapa, sillä jokaisissa vaaleissa mukaan liittyy uusia aktiivisia ihmisiä.

 

Ehdokkaiden mukaan saamista auttaa, kun tiedämme mitä olemme ja mitä tavoittelemme. Mitä selvempiä ja myös paikallisesti konkreettisia kokoomuksen arvot ja tavoitteet ovat, sitä helpompaa on tulla toimintaan mukaan.

 

Puoluekokouksen suunnittelu on hyvässä mallissa, ja tahti kiihtyy vähitellen kohti alkukesää. Puoluekokous on kova voimainponnistus ja toivon, että kaikki osallistuvat siihen tavalla tai toisella. Tehdään onnistunut tapahtuma, joka jättää vieraille positiivisen muiston Satakunnasta!

 

Kiitos vielä edelliselle piirin puheenjohtajalle Satu Hatanpäälle hyvästä työstä. Liikkuvaan junaan on helppo hypätä, kun asiat ovat järjestyksessä.

 

Hyvää uutta vuosikymmentä kaikille Satakunnan kokoomuslaisille!

 

 

Samu Vahteristo

 

 

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *