Eläinlääkärin yöpäivystys tulee säilyttää Satakunnassa

Satakunnassa suunnitellaan yhteistoiminta-alueen ympäristöterveysjaostossa pieneläinten eläinlääkäripäivystyksen ulkoistamista jonka seurauksena klo. 22-07 välisenä aikana eläinlääkäripäivystys olisi Tampereella tai Turussa ja yön yli seurantaan jäävien eläinten operaatioita ei voitaisi enää joissain tapauksissa suorittaa. Ulkoistamisella tavoiteltu säästö on Satakunnan Kansan artikkelin perusteella n. 10500 euroa kuukaudessa. Artikkelissa ei kerrottu, nouseeko klinikkamaksut ulkoistamisen myötä nykyisestä ja onko sitä huomioitu säästölaskelmissa.Olisi toivottavaa, että Satakunnassakin yksityinen eläinlääkäriasema voisi jatkossa toimia ympäri vuorokauden ja eläinlääkäreiden erityisosaamisalueet laajenisivat isomman klinikan myötä. Kannustammekin viranomaisia ja Satakunnan yksityisiä eläinlääkäriasemia jatkamaan keskusteluja.

Yksityistä päivystykseen kykenevää eläinlääkäriasemaa odotellessa vastuu jää kuitenkin kaupungille. Tavoiteltu säästö on kaupungin ja koko Satakunnan mittakaavassa niin pieni, ettei se voi toimia perusteena satakuntalaisten rakkaiden lemmikkien ja lemmikinomistajien kärsimyksien lisäämisen perusteena. Lisäksi ulkoistaminen asettaisi autottomat ja pienituloiset lemmikinomistajat eriarvoiseen asemaan.

Yöpäivystykseen saapuvat eläimet ovat akuutin avun tarpeessa, sairastuneita tai loukkaantuneita, jolloin pitkä ajomatka Tampereelle tai Turkuun voi olla paitsi iso kärsimys, myös kohtalokas.

On hyvin erikoista, jos Satakunnassa ei löydetä säästökohteita muualta kuin pieneläinten selkänahasta. Teljän Kokoomus Ry vastustaa pieneläinpäivystyksen ulkoistamista Satakunnan ulkopuolelle.

Mikko Kivinen, puheenjohtaja
Teljän Kokoomus Ry

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *