Satojen mahdollisuuksien Satakunta

PIIRIKOKOUKSEN KANNANOTTO 21.11.2020

 

Satakunta on satojen mahdollisuuksien maakunta, jonka kehittymistä lujitetaan uusilla toimintatavoilla, rohkeilla valinnoilla ja pitkäjänteisellä yhteisellä vastuunkannolla.

On löydyttävä valmiuksia kehittää yhteiskuntaa eikä vain nostaa asukkaiden verorasitusta vanhojen rakenteiden säilyttämiseksi.
On siirryttävä tilastojen laadinnasta, tulevaisuuden ennustamisesta ja seminaareista käytännön toimiin, joilla vahvistetaan Satakunnan mahdollisuuksia.

Satakunta on yrittäjyysmaakunta ja siksi maakunnassa tarvitaan erinomaiset liikenneyhteydet. Jäyhien satakuntalaisten tulee heittäytyä ajattelemaan rohkeasti; esimerkkinä vaikkapa duoraitioliikenteen käynnistämismahdollisuudet, joita selvitetään Vaasan-Seinäjoen seudulla.
Satakunnassakin yksittäisten linjareittien sijasta kulkuyhteyksiä voisi ajatella koko maakunnan laajuisena verkostona, joka palvelee kaiken ikäisiä kouluun, töihin, harrastuksiin tai sukulaisiin kyytiä tarvitsevia? Voisivatko duoratikat hoitaa robottien avulla lähiliikenteen Porista Reposaareen, Jämijärvelle tai Harjavaltaan, ja ratikka kulkea Raumalta Säkylään?  Digitaalisuutta voidaan hyödyntää eri puolilla maakuntaa esimerkiksi kutsuliikenteen optimoinnissa.
Porin lentokenttä voisi olla ensimmäisten sähkölentokoneiden kotikenttä muutaman vuoden päästä – sillä saisimme tarjottua asukkaillemme ja yrityksillemme etulyöntiaseman muihin maakuntiin nähden.

Koulutus keskiöön

Oman yliopiston havittelun sijaan olisi järkevämpää laajentaa yhteistyötä eri yliopistojen kanssa ilman hallinnon laajentamista. Esimerkiksi elintarvike- ja kemianteollisuuden aloille tarvitaan lisää koulutustarjontaa ja samalla on vahvistettava yhteistyötä yliopisto-opetuksen ja ammattikorkeakoulun välillä. Lopetusuhan alla oleva kelloseppäkoulu pitäisi pelastaa tänne tukemaan teknologiayritysten menestystä. Satakunnassa tuetaan ja vahvistetaan sellaisia opintopolkuja, missä eri oppilaitosten ja yritysten yhteistyöllä annetaan nuorille uudenlaiset mahdollisuudet menestyä ja sitoutua.

Satakunnan Kokoomus ja siihen kuuluvat paikallisyhdistykset jäsenistöineen luottavat Satakunnan menestykseen nyt ja tulevaisuudessa tavallisessa arjessa.
Satojen mahdollisuuksien Satakunta rakennetaan yhdessä, ja menestymiseen tarvitaan jokaista satakuntalaista.
Satakunnan Kokoomuksessa tätä työtä viitoittaa Merikarvialla pidetyssä piirin syyskokouksessa valittu uusi piirihallitus puheenjohtajansa Samu Vahteriston johdolla.

 

Satakunnan Kokoomuksen piirihallitus 2021

Samu Vahteristo, pj
Terhi Uusitalo, vpj
Mikko Korpela, vpj
Mikko Kivinen, taloudenhoit.
Hanna Tuominen, Krista Sorri, Marja Sillanpää, Jarkko Stenfors, Otso Huuska, Harri Rusi, Timo Juurikko ja Olli Lund, piirihallituksen jäsenet

Lisätietoja:

Samu Vahteristo

Piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen, Rauman kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

samu@vahteristo.com

050 542 8439

Rauma

Kategoriat: kirjoitukset_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *