Marja Sillanpää: Nuorten hyvinvointi keskiöön

Ulvilan Kokoomusnaisten puheenjohtaja Marja Sillanpää jätti valtuustoaloitteen 9.11.2020 koskien nuorten hyvinvointia Ulvilassa.
Ajankohtainen aihe valtakunnallisestikin.

 

Lue koko valtuustoaloite tästä:

 

Ulvilassa on ollut viime aikoina vallalla ilkivallan ja pyörien varastamisen aalto, joka on herättänyt huolta Ulvilalaisten keskuudessa. Postilaatikoita on irrotettu ja kuljetettu paikasta toiseen, kananmunia on heitelty ikkunoihin ja muutoinkin häiritty ihmisten kotirauhaa. Ulvilan kirjaston alue on koettu levottomaksi ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

Haluan tällä valtuustoaloitteella herättää keskustelua siitä, miten Ulvilalaisten turvallisuutta voidaan parantaa. Nuorisotyöntekijät, kuten etsivä nuorisotyö tekee mittaamattoman arvokasta työtä, jota ei voi kuin kiittää, mutta ilmeisesti lisäkäsiä tarvitaan tähän työhön viime aikaisten tapahtumien valossa. Ulvilassa poliisin näkyminen katukuvassa on aivan liian vähäistä ja tämä tekee ilkivallan tekemisestä helppoa. Poliisin näkymistä katukuvassa tulisi ehdottomasti lisätä, koska poliisin näkyminen katukuvassa luo turvallisuutta ja ehkäisee rikollisuuden esiintymistä aikaisempien tutkimusten valossa.

Ilkivallan tekeminen saattaa johtua nuorten pahoinvoinnista, joka on tällä hetkellä valtakunnallinen ilmiö ja koskettaa myös Ulvilaa. Suomessa nuoret voivat koko maassa huonosti ja sen vuoksi tämäntyyppisiin ilmiöihin on järkevää puuttua. Taustalla saattaa olla isompi huoli, johon Ulvilassa on tarkoituksenmukaista puuttua. Nuoret tarvitsevat aktiivista ja ohjattua tekemistä ja harrastusmahdollisuuksia, joihin jokaisen nuoren on mahdollisuus mennä, vaikka perheen taloudellinen tilanne olisi huono. Nuoret tarvitsevat kuuntelevia ja tukevia aikuisia, joille voi kertoa murheistaan. Kun nuori on hukassa, tarvitaan ihmisiä, jotka kertovat, minne on hyvä mennä. Tarvitaan kanssakulkijoita matkalla, jossa nuoret kohtaavat kivikkoja ja haasteita.

Ehdotan, että nuorten hyvinvoinnin edistämistyötä aloitetaan heti ja luodaan selkeät prosessit edistämistyölle. Ehdotan myös nuorten hyvinvoinnin kehittämistyöryhmän perustamista, jotta työ etenee eteenpäin kiireellisesti ja näihin ilmenneisiin ongelmiin saadaan pikaista apua.

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan:

  • Kiinnitetään huomiota nuorisotyöntekijöiden resurssien riittävyyteen
  • Poliisin näkyvyyden lisäämistä Ulvilan katukuvassa (mahdollisen kameravalvonnan lisäämistä)
  • Nuorille järjestettävän aktiivisen ja ohjatun toiminnan sekä uusien harrastusmahdollisuuksien lisäämistä
  • Nuorten hyvinvoinnin kehittämistyöryhmän perustamista ja kehittämistyön selkeiden prosessien luomista.

Lisätietoja:

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *