Merikarvialla aloite perhekodeista

Merikarvialla kokoomuslaiset ovat tekemässä aloitetta perhekotitoiminnan selvittämisestä. Tällaista aloitteellisuutta tarvitaan kuntien toiminnassa, ja kuntapäättäjien joukkoon tarvitaan idearikkaita ja ennakkoluulottomia ihmisiä.

Lue aloite kokonaisuudessaan tästä:

 

Ikäihmisille suunnattu perhekotitoiminta on herättänyt maassamme laajalti myönteistä kiinnostusta ja saanut runsaasti hyvää palautetta niin  palvelun tarjoajilta kuin sen käyttäjiltä. Erityisen hyvin perhekotien on todettu sopivan  maaseudulle.

Vuonna Suomessa toimi 239 pitkäaikaista hoitoa tarjoavaa perhekotia. Niissä asui yhteensä 729 pitkäaikaisessa hoidossa olevaa ikäihmistä ja heidän lisäkseen lyhytaikaisessa hoidossa noin 600 ikäihmistä. Noormarkussa ja Pomarkussa toimii jo perhekoti ja Porissa niitä on useita. Perhekotitoiminta sopii ikäihmiselle hyvin esimerkiksi silloin, kun kotihoidon palvelut eivät riitä tai ole ikäihmiselle sopivia. Perhekoti on sopiva paikka myös silloin, kun yksinasuminen pelottaa ja yksinäisyys masentaa tai fyysinen kunto edellyttää lisäturvaa, mutta kriteerit tehostettuun palveluasumiseen eivät riitä.

 

Perhekotitoiminnassa ikäihminen asuu perhehoitajan kotona  ja saa siellä tarvitsevansa avun ja tuen päivittäisiin askareisiinsa, ateriat ja virikkeitä. Perhehoidolla tuetaan myös asiakkaita tarjoamalla hoidettaville kuntouttavaa lyhytaikaista hoitoa, ja samalla mahdollistamalla omaishoitajille lakisääteisen vapaan.

Ikäihmisten perhekoti on inhimillinen hoivamuoto, joka mahdollistaa asukkaille kotoisan ja turvallisen arjen. Palvelun tarjoavalle yrittäjälle se antaa mahdollisuuden työskennellä kotonaan  ja saada työstään kohtuulliset korvaukset.

 

Esitämme,  että Merikarvian kunta selvittää perhekotitoiminnan toteuttamista myös Merikarvialla. 

 

Merikarvian Kokoomus Ry

 Juho Mäkipuro puheenjohtaja,        Jussi Aaltonen, sihteeri

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *