Yritykset tarvitsevat tukea myös kunnilta

Satakunnan Kokoomus kehottaa Satakunnan kuntia ja kaupunkeja etsimään yhdessä elinkeinoelämän kanssa konkreettisia keinoja, joilla satakuntalaisia yrityksiä ja yrittäjiä voidaan auttaa selviytymään koronaviruksen aiheuttamasta asiakaskadosta ja talousahdingosta. Vuoropuhelun kunnan ja elinkeinoelämän kanssa on oltava koronakriisin aikana tiivistä ja jatkuvaa.

Kuntien on otettava käyttöön tilapäisiä leikkauksia kuntien yrityksille vuokraamien toimitilojen ja tonttien vuokriin sekä aikaistettava erilaisia hankintoja paikallisilta yrityksiltä. Kannustamme kuntia myös tarjoamaan korotonta, pidennettyä maksuaikaa yrityksille kaikissa kunnan tarjoamissa palveluissa, kuten sähkö- ja vesimaksuissa sekä erilaisissa lupamaksuissa. Erityisiä toimia tulee kohdistaa niihin toimialoihin, joiden toiminta on täysin keskeytynyt koronakriisin vuoksi. Tietyillä toimialoilla takana on leudosta säästä johtuva heikko talvikausi, jota koronakriisi nyt pitkittää.

Satakunnan Kokoomus pyytää Suomen hallitusta ryhtymään nopeisiin toimiin yritysten ja yrittäjien tukemiseksi. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat pienyrittäjät, jotka tarvitsevat suoraa, vastikkeetonta taloudellista tukea koronakriisin aikana. Yrittäjiä ei saa ajaa valtakunnassa vallitsevan poikkeuslain ja koronakriisin aiheuttaman uhan vuoksi velkakierteeseen vaan yrittäjille tulee suunnata yhdenvertaisesti taloudellista tukea niin henkilökohtaisella kuin yrityksen tasolla. Selviytymistaistelussa olevia yrittäjiä ei saa rasittaa erilaisilla hakemuksilla ja monimutkaisilla hankehakemuksilla vaan valtion tarjoaman tuen pitää olla automaattista kaikille yrittäjille.

Velkarahalla ja maksujen siirroilla voidaan ostaa yrityksille aikaa, mutta sillä ei ratkaista yrityksiä kohtaavaa taloudellista katastrofia, jos suoraa taloudellista tukea ei yhteiskunnalta tule. Hallituksella ei ole enää aikaa hukattavaksi, vaan asiassa tulee toimia nopeasti ja tehokkaasti ennen kuin on liian myöhäistä.

 

Lisätietoja

Samu Vahteristo
puheenjohtaja
Satakunnan Kokoomus ry
050 5428 439

 

Mikko Kivinen
taloudenhoitaja
Satakunnan Kokoomus ry
044 5472 269

Kategoriat: kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *