Kansanedustaja Marttinen: Ahkerat työssäkäyvät ihmiset maksavat hallituksen budjettiehdotuksen

 

TIEDOTE 18.9.2019

Julkaisuvapaa heti

 

 

Kansanedustaja Marttinen: Ahkerat työssäkäyvät ihmiset maksavat hallituksen budjettiehdotuksen

 

Kokoomuksen satakuntalainen kansanedustaja Matias Marttinen sanoo budjettiehdotuksessa olevan paljon hyviä asioita, mutta arvostelee hallitusta palkansaajien verotaakan kasvattamisesta.

– Hallitus tekee sinänsä hyvää budjetissaan esimerkiksi panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen, mutta yli miljardin menolisäykset katetaan lisävelalla ja verojen korotuksilla, joiden maksajiksi tavalliset palkansaajat joutuvat. Tämä ei ole kestävän taloudenpidon tie, Marttinen toteaa.

Marttisen mukaan budjettiehdotuksessa on unohdettu työssäkäyvät palkansaajat. Keskituloisen kahden aikuisen perheessä työn verotus kiristyy ensi vuonna lähes 320 eurolla. Asuntolainojen korkojen vähennysoikeutta ja kotitalousvähennystä leikataan. Lisäksi bensiinin verotus kiristyy 6,3 sentillä ja dieselin 6,9 sentillä litralta ensi elokuussa.

– En ymmärrä, miksi työssäkäyvät ihmiset, jotka jo muutenkin työllään pitävät Suomea pystyssä, laitetaan maksamaan jälleen. Monelle palkansaajalle jää omasta palkasta vähemmän käteen ensi vuonna kuin mitä nyt, Marttinen sanoo.

– Oman auton käyttö on välttämättömyys monelle työssäkäynnin tai perheen arjen kannalta. Polttoaineveron iso korotus rokottaa kovalla kädellä pitkää työmatkaa ajavia ja kuljetusyrittäjiä, joiden tilanne on jo muutenkin tukala. Verotaakka kasvaa ja työntekoon kannustetaan entistä vähemmän, Marttinen toteaa.

 

 

 

 

Lisätietoja:

Matias Marttinen p. 044 269 3113

 

Kategoriat: kirjoitukset, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *