Valoja ja vaaleja kohti, terveisiä Merikarvialta

Sanotaan, että toivossa on hyvä elää. Nyt toivommekin, että löytyy tarpeeksi ehdokkaita kunnallisvaaleihin. Tulevaisuus tarvitsee rohkeita ihmisiä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tuntuu ja haiskahtaa hiukan siltä, että tänään otetaan  liikaa paineita  Amerikan tavoista.  Ehkä  siellä yritetään pelolla voittaa järki, kun tiedetään, että ihmisen siivet ovat hauraat.

Suomessa lainsäädäntö määrää kunnille valtuudet monien eri asioiden järjestämiseen. Ympäristön muuttuessa tämän päivän tahtiin, haasteet ovat isojakin. Mutta onneksi  viime vuosikymmeninä on ymmärretty, ainakin meidän kunnassamme, että  kannattaa puhaltaa yhteiseen hiileen. Vallanhimo ei paremmin vaivaa valtuutettuja pienissä maalaiskunnissa. Valtuutetut valitaan hoitamaan yhdessä kuntalaisten asioita. On tärkeää nähdä oman kunnan tarpeet sekä  myös  mahdollinen yhteistyö naapurikuntien kanssa. Monissa toiminnoissa kunnalla on sekä vapaus että vastuu asiasta.

Toivotaan, että kunnallisvaaliehdokkaita kiinnostaa yhteiset, tärkeät asiat ja vaikuttamismahdollisuudet niihin. Eli oman kunnan tilanne haltuun, ilman otsaryppyjä.

Tsemppiä ja rohkeutta kaikille ehdokkaille.  1.  kesäkuuta 2021 on teidän vuoronne  ottaa asioista rohkeasti koppi. Apunanne on hyvät ja avuliaat virkahenkilöt, kuten tähänkin asti.

 

Lea Blomberg ja Pirjo Koivukorpi, ystävykset yli 65 vuotta.

Kategoriat: kirjoitukset_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *