Satakunnan Kokoomus: Valtion lisätalousarviossa merkittäviä panostuksia Satakuntaan!

 

 

TIEDOTE 23.10.2018, SATAKUNNAN KOKOOMUS RY – JULKAISUVAPAA HETI

 

 

Valtatie 12:n varteen rakennetaan riista-aitaa

 

 

Satakunnan Kokoomus: Valtion lisätalousarviossa merkittäviä panostuksia Satakuntaan!

 

Valtioneuvoston julkistamassa lisätalousarvioesityksessä kohdennetaan merkittäviä taloudellisia panostuksia Satakunnan suuntaan. Satakunnan Kokoomus katsoo, että merkittävät lisäinvestoinnit korostavat Satakunnan tärkeää roolia positiivisen rakennemuutoksen alueena.

Valtion toisessa vuoden 2018 lisätalousarviossa Satakunnan kannalta erityisen keskeinen yksityiskohta on valtiovarainministeri Petteri Orpon hyväksi hankkeeksi luonnehtima, nyt päätetty Pori—Mäntyluoto -radan sähköistyshankkeen laajeneminen käsittämään myös Mäntyluoto—Tahkoluoto-rataosan valtion rataverkon osuus. Valtio panostaa tähän lisähankkeeseen määrärahoja 4,4 miljoonaa euroa.

Erityisen myönteistä Satakunnan kannalta on kokoomuksen tiedotteen mukaan myös se, että perusväylänpitoon satsataan 30 miljoonan lisäys, kohdistuen Raumalta Huittisten kautta Tampereelle vievän valtatie 12:n riista-aitojen rakentamiseen, sekä tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen, teiden talvikunnossapidon parantamiseen ja korjausvelan vähentämiseen.

”Infrastruktuurin on oltava kunnossa, jotta talous kasvaa mahdollisimman vahvasti”, linjaa Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja Satu Hatanpää. ”Satakunnan Kokoomus tukee vahvasti valtion panostuksia maakuntamme liikenneverkon kehittämiseksi. Lisätalousarvion esitykset kertovat siitä, että maan hallitus näkee Satakunnan erityisen keskeisenä positiivisen rakennemuutoksen kohteena, sekä työpaikkojen ja yritystoiminnan kasvualueena”, jatkaa Hatanpää.

Satakunnan Kokoomus katsoo, että esitetty valtakunnallinen 19,3 miljoonan euron lisämääräraha veteraanien kuntoutukseen ja kotiin vietäviin palveluihin on erityisen tarpeellinen ja tärkeä valtion määrärahojen kohdennus. Joukossamme on vielä noin 14 000 sotiemme veteraania ja lottaa, ja heidän keski-ikänsä on jo noin 93 vuotta. Lisämääräraha on ehdottoman tärkeä, jotta kaikilla veteraaneilla on mahdollisuus päästä heille tarkoitettujen palveluiden piiriin.

Satakunnan Kokoomus pitää tiedotteessaan hyvin tärkeänä myös maatalouden avustamista ja suomalaisen ruoantuotannon tukemista. Satakunnan Kokoomus korostaa, että kotimainen ruoantuotanto on kärsinyt suuresti, erityisen kuivan kesän vuoksi. Maatalouden kannattavuusongelmat ovat poikkeuksellisen laajoja. Tämän vuoksi Satakunnan Kokoomus näkee hallituksen lisätalousarvioesityksessä maataloudelle kohdistaman 7,5 miljoonan euron lisäyksen maatalouden toimintaedellytysten turvaamiseksi erittäin merkityksellisenä.

 

Lisätietoja:

Satu Hatanpää
Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja
p. 040 587 0339
satu.hatanpaa@dnainternet.net

Antti Ahonen
Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtaja
p. 044 535 9400
antti.ahonen@kokoomus.fi

 

Kategoriat: kirjoitukset, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *